Jamboree Udvalget (JU)

Jamboree Udvalget er en projektgruppe nedsat af Danish Scout Council (DSC) og består af fem personer, som har ansvaret for at sikre, at der kommer et dansk kontingent afsted til jamboreen. Udvalget blev nedsat i januar 2021 og er først færdige med arbejdet, når turen er gennemført, regnskabet er afsluttet og der er skrevet en evalueringsrapport i slutningen af 2023. Alle fem personer har ansøgt om at komme med. Nedenfor kan du læse lidt om hver enkelt af os, og om hvad vores arbejdsområder i forbindelse med jamboreen er.

Mød Jamboree Udvalget

Louise Holte

Formand for Jamboree Udvalget

Geografisk placering
Søborg

Daglig beskæftigelse
Uddannelsesleder på gymnasium, så jeg elsker at arbejde med unge mennesker.

International erfaring
Min første verdensjamboree var i Korea og jeg har siden været på Moot i Mexico og leder på adskillige lejre i udlandet. På verdensjamboreen i Sverige og i Japan sad jeg i JU, og det var en kanon oplevelse at planlægge den danske deltagelse – så det gør jeg igen.

Største spejderoplevelse
Jeg har så mange dejlige spejderlejreroplevelser at jeg slet ikke kan vælge – men de øjeblikke, hvor man sidder hele verden sammen på en verdensjamboree – den er svær at slå.

Sara Hillerup Andersen

Økonomiansvarlig

Geografisk placering
Lyngby

Daglig beskæftigelse
Matematiklærer på HTX i Lyngby.

International erfaring
I 1991 var jeg på verdensjamboree i Korea som tropsspejder. Og jeg har også været på verdensjamboree i Chile som IST, på Moot i Sverige og i Mexico og besøgt spejdercentrene i Indien og Schweiz og rejst en masse i hele verden både med og uden spejdertørklæde. Blandt andet har jeg boet et år i Benin i Vestafrika, og rejst rundt i Indien, Nepal, Østafrika, Mellem- og Sydamerika.

Største spejderoplevelse
At sidde og svinge tørklædet over hovedet sammen med 30.000 andre spejdere på en verdensjamboree – det er nok noget af det største. Men at sidde rundt om et bål med spejderunger en sommeraften i Danmark, det føles også stort.

Christian Mikkelsen

Medlem af Jamboree Udvalget

Geografisk placering

70/30 mellem Thy og Amager

Daglig beskæftigelse
Jeg er uddannet skovfoged og arbejder til dagligt med friluftsliv og publikum på statens arealer i Thy.

International erfaring
Jeg var med på min første Jamboree i 2007 som IST’er og har derefter været med siden i både Sverige, Japan og USA – sidstnævnte som NHQ. Derudover har jeg været med på adskillige MOOT’s siden 2010, hvor jeg i 2017 på Island var en del af CMT for Danmark. Yderligere var jeg på Roverway i Holland i 2018.

Udover ovenstående har jeg rejst i det meste af verdenen, både med mit job og på egen hånd. Alt lige fra Grønland og Somalia til New Zealand. 

Største spejderoplevelse
Min første udlandstur som junior på Kandersteg, afsted uden mor og far. Det var den tur, der lagde kimen til min eventyrlyst til at se mere af verden og møde andre mennesker i øjenhøjde og lære af dem.  

 

Cecilie Nielsen

Medlem af Jamboree Udvalget


Geografisk placering

Snedsted (Thy)

Daglig beskæftigelse
Læge på medicinsk afdeling, Thisted Sygehus.

International erfaring
Har været med som IST’er på verdensjamboreerne i Sverige, Japan og USA – sidstnævnte som IST Tropleder. Derudover har jeg været med som deltager på MOOT’en i Canada.

Dertil har jeg rejst en del på egen hånd i hele verden, og har I forbindelse med mit studie bl.a. været på Færøerne og i Tanzania.

Største spejderoplevelse
Min første korpslejr – Guldborgsundlejren i 2005 – hvor jeg for første gang oplevede, at spejderarbejdet kunne være så meget mere, end hvad der foregår hjemme i gruppen. Jeg kan stadig lejrsangen derfra, hvis nogen skulle spørge 😉

Rikke “Frode” Eggertsen

Medlem af Jamboree Udvalget


Geografisk placering
Aalborg

Daglig beskæftigelse
Ansat i Friluftsland og derudover uddannet grafisk designteknolog – så det grafiske, du møder her på siden, har jeg højest sandsynligt haft fingrene i 😉

International erfaring
Har været med på de sidste 2 jamboreer i hhv. i Japan og USA, førstnævnte med funktion som NHQ og sidstnævnte som IST Tropleder. Derudover lidt dansk/norske spejderkurser (UFO) og div. lejre.

Største spejderoplevelse
At sidde i Lejrledelsen for Spejdernes Lejr og opleve, hvor stor en drivkraft der er blandt frivillige og hvor meget, der er muligt, når vi arbejder mod et fælles mål – uanset skala på opgaven.