Ofte stillede spørgsmål til en Verdens Jamboree

1. Kan der dispenseres for alder?

Et spørgsmål, vi ofte støder på er, at en spejder lige er en dag, uge eller måned for ung eller gammel til at deltage, men at hendes/hans bror/søster, spejderkammerat eller trop skal med – kan der så gives dispensation?

Hvis du er for ung, er svaret er desværre nej.
Jamboreen har her defineret en “no exception rule” og du må vente til den næste Jamboree.

Hvis du er for gammel.
Hvis du er født før 22. juli 2005, så kan du vælge at deltage som leder.

2. Hvornår er lejren?

WSJ 2023 finder sted 1. -12. august 2023 i Sydkorea. Før lejren tager det danske kontingent på en rundrejse i Sydkorea. Programmet for rejsen inden lejren og de præcise afrejse- og hjemkomstdatoer bliver først fastlagt i løbet af sommeren/efteråret 2022, da det først her er muligt at bestille flybilletter. Rundrejsen forventes at vare 5-10 dage og vil finde sted før lejren starter.

3. Er der flere slags rundrejser som på sidste Jamboree?
Nej, det bliver samme rundrejse for alle troppene. Man vil som spejder rejse rundt med sin trop til nogle forskellige steder i Sydkorea, som er nøje udvalgt af Jamboree udvalget i samarbejde med rejsebureauet Koreaspecialisten, som har mange års erfaring i rejser i Sydkorea. 
4. Datoer for udrejser og hjemrejse?

Udrejse kommer til at ske omkring den 22. juli 2023 og dagene deromkring, da vi er mange der skal afsted.

Hjemrejse kommer til at ske den 12. august 2023 og ligesom på udrejsen, så kommer ikke alle hjem samme dag.

5. Hvad med rejseforsikring?
Ja du skal have en rejseforsikring, der dækker din rejse. Denne er du selv ansvarlig for. 
6. Skal der søges visum til Sydkorea?
Nej det skal der ikke.

Grundet Corona situationen kan der dog godt forekomme ændringer på denne front. Vi følger løbende op på dette punkt og giver alle besked, hvis situationen skulle ændre sig. 
7. Hvor bliver lejren holdt?

Den 25th World Scout Jamboree bliver holdt i Sydkorea i Saemangeum, Jeollabuk-do Provinsen, som er lokaliseret i den sydlige del af Sydkorea.

Se mere på http://www.2023wsjkorea.org/

8. Hvor skiller alderen for deltager og IST?

For at deltage som tropsspejder skal du være født mellem 22. juli 2005 og 31. juli 2009 (begge dage inklusive).
For at være IST, Leder og NHQ, skal du være født før den 22. juli 2005.

9. Kan jeg som leder søge om at være tropsleder sammen med min spejderven?

Ja, det kan du godt. Husk at I begge skal notere jeres ønsker når I tilmelder jer.

10. Hvad er prisen for turen?

Prisen er 33.000 DKK for både spejdere og ledere.

11. Hvor tilmelder jeg mig?

Du kan læse hvordan du tilmelder dig her

12. Hvorfor er det så dyrt?

Der er flere årsager til den høje pris. For det første betaler vi det højeste jamboree fee, fordi vi er fra et rigt i-land, mens deltagere fra fattigere lande betaler et lavere jamboree fee. Desuden forventes et relativt højt prisniveau på rundrejsen og flybilletterne til Sydkorea, fordi vi rejser som en stor gruppe og pga. den aktuelle usikkerhed relateret til flyrejser pga. Covid-19 pandemien. Der er ingen rejsebureauer eller andre kloge hoveder som har kunnet give os et bud på priserne. Vi har derfor budgetteret med en meget høj pris, for at sikre os at rejsen ikke giver underskud.  Hvis flybilletterne bliver billigere end forventet vil deltagerprisen blive reduceret. Det ved vi først i løbet af sommeren/efteråret 2022.

 

13. Kan jeg nå hjem til skolestart?

Nej, du vil nok gå glip af den første uge af skoleåret og måske et par dage mere. Skolernes sommerferie i 2023 i de fleste kommuner slutter 6/8-2023 og at lejren slutter 12/8-2023. Vi forsøger at komme hurtigst muligt til Danmark efter lejrens afslutning, men det afhænger af mulighederne for at få flybilletter, hvornår hjemkomsten bliver. Hjemkomsttidspunkt vil blive meldt ud så snart oplysningerne haves. Det er ikke muligt at flyve hjem på egen hånd på et tidligere tidspunkt. Deltagere som går i skole, vil derfor gå glip af den første uge af skoleåret og måske et par dage mere. 

 

14. Kommer der til at være home hospitality?

Jamboree udvalget arbejder på at alle spejdere kan komme i home hospitality i Sydkorea, men vi ved endnu ikke om det lykkes. Så snart vi ved noget om det kommer der information ud til deltagerne.

 

15. Skal jeg være vaccineret mod Covid-19 for at kunne deltage?

Vi ved endnu ikke om der bliver krav om at man er vaccineret mod Covid-19 for at kunne deltage i jamboree’en eller for at kunne rejse ind i Sydkorea, men det kan sagtens tænkes, så vær klar på at blive vaccineret (hvis du ikke allerede er det) inden rejsen. Vi anbefaler også at man følger Serum instituttets øvrige anbefalinger til vaccinationer ved rejser i Sydkorea.

 

16. Hvorfor skal jeg tilmelde mig i KFUM-spejdernes medlemssystem?

Det er fordi KFUM-spejdernes administration står for at håndtere tilmeldingerne og deltagerbetalingerne og økonomien for arrangementet. 

Spejdere fra alle de anerkendte spejderkorps i Danmark, Færøerne og Grønland kan tilmelde sig.

 

17. Skal ledere også betale 3.000 kr ved tilmelding, selvom de ikke er sikret en plads?

Ja, vi vil gerne være sikre på at alle tilmeldte ledere mener det seriøst, så derfor skal der betales ved tilmeldingen. Når du tilmelder dig som leder er du ikke garanteret en plads i det danske kontingent til WSJ 2023. I februar 2022 sammensætter Jamboree Udvalget tropsledelserne og udvælger IST’er og NHQ’er på basis af tilmeldingerne og antal tilmeldte spejdere. Hvis der er for mange tilmeldte ledere, vil de der ikke bliver udvalgt, få tilmeldingsbetalingen retur i februar 2022. Der vil blive oprettet en venteliste til de ledere der ikke bliver udvalgt til at deltage

 

18. Hvad gør jeg hvis jeg skal have nyt pas inden vi skal afsted til Sydkorea?

Hvis du får nyt pas inden vi rejser til Sydkorea, så skal du senest 1. april 2023 sende oplysninger om dit nye pas (pasnummer, fornavn, efternavn, udløbsdato) til pas@wsjdk.dk. Husk at passet skal være gyldigt mindst 3 måneder efter vores hjemrejse. Dvs. til midt i november 2023.